Caffè Corsini is één van de wereldspelers op koffiegebied. In 1950 startte het bedrijf in Arezzo (Italië). Silvano Corsini maakte het bedrijf groot en Caffè Corsini is nu aanwezig in meer dan 60 landen en in de grootste warenhuizen over de wereld (Harrods Londen, Galeries Lafayette Parijs, Gum Moscow enz.). Het beleid is gebaseerd op een groene, duurzame filosofie met respect voor de koffietelers, consumenten en de natuur:

Over Caffè Corsini

Caffè Corsini is een meer dan zestig jaar oud Italiaanse familiebedrijf en aanwezig in meer dan zestig landen. Het merk Corsini is in alle vooraanstaande warenhuizen te vinden en dankt zijn succes mede aan de duurzame filosofie die het al sinds jaar en dag hanteert. Respect voor de plant, de telers en alle andere betrokkenen in de keten van het koffieproces vormen de basis voor een kwaliteitsproduct. Die kwaliteit is proefbaar in het standaardproduct maar nog meer uitgesproken in de single origins (en single estate) van de premium producten van 'Compagnia d'ell Arabica'.

‘Compagnia dell'Arabica’ Single Origin koffie

Single Origin koffie uit de range ‘Compagnia dell'Arabica’ is kwalitatieve 100% Arabica koffie van Caffè Corsini. Koffie die alleen geteeld wordt in één specifieke regio noemen wij ‘Single Origin’ koffie. Bepaalde soorten Arabica koffiebonen groeien ook uitsluitend en alleen op één plek. Op deze plek zijn de omstandigheden, zoals voeding in de bodem, neerslag en zon bepalend voor de koffiesoort. Vergelijk deze Single Origin koffie met wijn, of dat van de single malts in de whiskywereld. Een greep uit het assortiment:

Brasil Santos

Colombia Medellin Supremo

Kenya AA Washed

Brasil Caffè Santos is een zoetere koffie met een lage zuurgraad en een fluweelachtig en treffend aroma. Deze koffie heeft een hint van chocolade en is ideaal voor bij het ontbijt. Verkrijgbaar als bonen, gemalen koffie, ESE servings (Pods) en capsules voor Nespresso machines.


Colombia is ’s wereld 2e grootste exportland van koffie en producent van ‘washed’ koffie, ook wel bekend als ‘mild’. De zachte geur en zoetere smaak van deze koffie werken stimulerend. Verkrijgbaar als bonen, gemalen koffie, ESE servings (Pods) en capsules voor Nespresso machines.

De bijzondere variëteit van Arabica koffie uit Kenya groeit alleen op een hoogte van ongeveer 2.000 meter. De dubbele A geeft de grootte van de boon aan, die groter is dan normaal. Sterk en aromatisch met een intense smaak. Verkrijgbaar als bonen, gemalen koffie, ESE servings (Pods) en capsules voor Nespresso machines.

Hoe het allemaal begon..

Een klein gebouw in het centrum van Arezzo , waar de koffie geroosterd werd de locale markt. Vandaag de dag de grootste Toscaanse koffiebrander met export naar 50 landen over de hele wereld.